Antipasti a Natale ( Företter i Julen)

Ja kära läsare, ni kanske undrar vad äter vi i Italien för Julen? Som i Sverige planerar man i mycket god tid och köper mat några dagar i rad innan Jul. Maten ska vara mycket och gärna allt man inte bruka äta så ofta under hela året. Det betyder lite extra lyxiga rätter. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Man gör ganska komplicerade rätter. Vi börjar med "Antipasti" (företter) och det ska vara mycket. Här kommer några exempel:  Vi använder smördeg som är fylld med ost, skinka och salami och serveras i olika fina fomer ( sim på bilderna)

Man gör olika typer av "crostini"  som är typ små "bruschetta" men mycket godare, på bilden till exempel har vi smält brie med äpplen, honung och nötter.

Annars fyllda dadlar med ost, små pajdeg fyllda med ricotta, ost, spenat/ sparris

Vi äter många "stuzzichini " mini företter gjorda med toastbröd, salami, skinka, ost, oliver, smör, lax, tomater, kaviar.
Det tar lång tid att laga mat den 24 kväll, då alla Italienare börja äta ( fisk)
Den 25 äter man kött ( i Sardinien äter vi lamm) pasta, ravioli, tortellini och mycket mer.
Imorgon visar jag lite mer på vad vi äter den 24 kväll.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Tack för dessa små tips som verkligen ser goda ut

nouw.com/stenhagenbettan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Evaeliasson
Evaeliasson,

Så mycket gott, tack för tipsen 😊

nouw.com/evaeliasson
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ingelasresor
Ingelasresor,

Oj så mycket gott

nouw.com/ingelasresor
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Ja, vi äter så mycket i Italien under Julen men jag tycker att det är roligt att laga mat och äta

nouw.com/enitalienareisverige

Instagram