Billig meny igår

Varje, Mat, Tips för att spara pengar

Som jag lovade här kommer bilderna på maten vi åt igår. Jag lagade för att min man inte orkade. Jag jobbade till kl.16 och sedan ville inte åka till butiker för att det fanns säkert mycket folk. Så att vi använde vad vi hade hemma. Jag ska tacka min frys och kyl och mig själv för att jag köpte allt innan och på ett bra pris. Jag hade frysta räkor och bröd och gjorde en skagenröra och med alla skal gjorde jag en god fond till vår soppa. Till den gjorde jag smördegsgrissini typ pinnar med västerbottenost och sesam.

Från Italien tog jag med mig en cotechino som är en speciell salsiccia som jag kokade och serverade med stäkta linser med morötter, selleri och lök.

Med smördegen gjorde jag också små paj med en kompott på svenska äpplen och penslade lite mjölk på pajerna och strösocker så att de blev frasiga. Vi åt med vaniljglass.

Vi betalade då noll extra kronor för middagen och jag och maken tyckte att det gick hur bra som helst. Vi vill repetera samma sak på andra tillfäller. Det går att laga god mat fast med lite pengar.

Gillar

Instagram