Billiga rätter, piatti economici

Idag gjorde jag igen en soppa som min älskade mamma gör när jag är i Sardinien " zuppa di pesce" fisksoppa.

Oggi ho fatto di nuovo una zuppa che mia mamma usa fare quando sono un Sardegna " zuppa di pesce"

Jag gjorde en mycket ekonomisk variant men det viktigaste är grunden av receptet som består av krossadetomarer, olja, vitlök, persilja, chili, salt, peppar och soltorkadetomat.

Ho fatto una versione molto economica ma la cosa piu importante e' la base della ricetta che consiste di pomodori a pezzetti in scatola, olio, aglio, prezzemolo,peperoncino, sale, pepe e pomodoro secco.

Stäka i oljan, vitlök, persiljan, chilin, soltorkadetomaten och en liten burk tonfisk ( i olja) cirka 2 minuter. Häll krossadetomaterna och koka för 15 minuti. Jag använde en små pasta från Sardinien men ni kan köpa en annan pasta som är små. Koka och servera med skolade räkor och krutonger. Ni behöver inte köpa brödet, ni kan baka själv eller använda det som ni har i frysen.

I Sardinien använder man färsk fisk för att göra soppan. Jag ville visa er att det går att använda fantasin och göra en god rätt med mycket mundre pengar.

Gillar

Kommentarer

Instagram