blomkål och mörottsbiffar

Italien, Italienska språk, Mat

Idag gjorde jag blomkål och mörottsbiffar ( oggi ho fatto le polpette di cavolfiore e carote)

Det är mycket lätt och biffarna är jätte goda.

Rensa och koka en liten blomkål i vatten med lite vinegar och salt tills den är mjuk.
Låt det svalna. Riv två mörotter. In en skål blanda blomkålen ( ni ska haka den i små bitar) morötterna, 2 ägg, ströbröd ( cirka 3 dl) salt, peppar, chili, rökt paprika, 1dl riven parmesan, lite persilja, en halv gul lök hakad och stäkt i olja.
Olja en stor ugnsform och forma biffarna. I ugnen på 180 grader för cirka 20 minuter tills ni ser att de tar en fin färg. Servera med en god aiolimajonnäs heller tryffelmajo.
Biffarna är hälsosamma, vegetariska och billiga.

Idag var en fin dag men jätte kallt. Jag har varit lite ute med min man men vi promenerade för cirka 10 minuter.
Idag var min sista dagen som sjuk, på måndag har jag tagit ledig och på tisdag hoppas jag att det blir bra på jobbet.
Covid är ignen kul och jag kan inte tänka mig hur jobbigt är det att vara mycket sjuk med denna hemska sjukdom .

Jag önskar er alla en trevlig kväll, auguro a tutti una buona serata

Gillar

Instagram