Cavolfiore con le olive ( blomkål med oliver )

Varje, Italien, Italiensk mat, Italienska språk

Min mamma har lärt mig denna rätt och jag lovar att det är otrolig gott.
Jag vet också att det är en rätt som görs mycket i "Gaeta" receptet föddes där.

Ingredienser till 4 personer /Ingredienti per quattro persone

1 stor blomkål / un grande cavolfiore

2dl oliver( kalamata är bättre) 2 decilitri di olive ( olive greche e' meglio)

1/2 gul lök/ mezza cipolla

2 matskedar olja/ due cucchiai di olio

salt och peppar / sale e pepe

Rensa och skära kålen i bitar. Fräsa i oljan hakad lök , efter 2 minuter häll kålen, stäk för en minut och sedan koka kålen på medelvärme, rör då och då. Sista 10 minuter häll oliverna och krydda med salt och peppar.
Jätte gott om man äter med bröd.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det låter som ett bra alternativ till en lättare måltid
nouw.com/stenhagenbettan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ja, det är jätte gott och passar sömmen lättare måltid.
nouw.com/enitalienareisverige
Amanda (Swedish Passport),
Åh, jag som nyligen insett hur gott blomkål är måste genast prova det här receptet! 😊
swedishpassport.com
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det är jätte gott och du kommer inte att vara besviken 😀
nouw.com/enitalienareisverige

Instagram