Crocchette di riso con zafferano e formaggio

Italien, Italiensk mat

Idag gjorde jag en risotto med saffran och sparade lite extra för att göra riskroketter med saffran och ost. Det blev gott och enkel. Ni hittar recept på min blogg i sökrutan om ni söker " crocchette"

Gillar

Kommentarer

Erika
,
Hej! Hittar inte receptet när jag söker. Snälla kan du visa var eller skriva detta igen. Åt såna här när vi var på Sicilien och älskade det men har inte hittat nåt recept.
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Hej Erika, absolut nu söker jag i min blogg och skickar länken ❤
nouw.com/enitalienareisverige
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ursäkta Erika, det var mitt fel. Jag gjorde ett inlägg och där titeln var "Arancini" och inte crocchette. Arancini är sicilianska kroketter med ris. Här kommer länken:
nouw.com/enitalienareisverige
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det går tyvärr inte att länka här😢men jag lovar, om du söker "Arancini" i sökrutan hittar du hur man ska göra kroketter. Basen är en saffranrisotto, sedan du behöver 2 eller ett ägg det beror på hur mycket riset du gör. Låt riset svalna, sedan du blandar i ett eller 2 ägg, ströbröd där också man ska titta själv på hur mycket man behöver, det ska inte vara torr men inte för lös. Ta sedan lite ris ( en liten boll) ställ i mitten liten ost och form en fin rund krokett eller som jag gjorde. Täk kroketterna med ströbröd och fritiera i rapsolja på medelvärme, vänd ofta. Du kan också ha köttfärs och grönaärtor i men det kräver extra jobb. Jag är säkert att det går bra. ❤
nouw.com/enitalienareisverige

Instagram