Dålig sömn

Varje, Italien, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
hur mår ni? ( come state?) om ni frågar bara en person (come stai ?)
ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)
om ni inte mår bra: purtroppo non sto' bene ( tyvärr mår jag inte bra)

Åh vad skulle jag göra för att kunna sova minst till kl 06 utan att vakna under natten istället att vakna kl 05 eller innan dess. Det spelar igen roll om man tar sömntabletter, går till sängen alltid samma tid, använda inta mobil eller surfplatta innan man går och sover. Det hjälper inte alls vissa dagar och nu har jag märkt att när det är ljusare ute min hjärna tror att det är senare men det är inte så.
Jag hoppas att jag få sova bättre när jag åker till Sardinien, där är mörkare och var min mamma bor är tyst och hon bor i ett hus då har vi inga grannar som stör.
Att börja dagen tidigare är det också ett plus eftersom hinner man att göra mer. Man ska alltid tänka positiv. Igår gjorde jag allergitestet och hoppas att jag få veta snart om jag är allergisk . Jag hoppas inte annars blir det mer komplicerad när jag ska vaccinera mig.
Jag hörde att det kanske blir varmare nu i helgen och att vädret kommer att blir mer stabilt.
Jag funderar på vilka blommor ska jag köpa till balkongen, det finns bara pelargonen nu. Jag ska kanske investera och köpa en hallonbuske istället. Det kommer att överleva också på vinter och om jag har tur får vi också hallon.
Jag ska laga mat i kväll men som vanligt vet jag inte vad.
Jag har inte beställt någonting mer. Jag skulle vilja köpa en klänning till mig, ett par shorts och en eller två stycken t-shirt och använda presentkort. Förra året var jag i Sverige under rean men i år åker jag tidigare därför är jag tveksam om jag ska beställa eller ska klara mig med all jag har.

Vad händer för er idag?

Ha en trevlig dag? buona giornata

Vi börjar dagen med en bild på Is Arens strand i Teulada  ( Sardinien)

Gillar

Kommentarer

Instagram