Dolci di carnevale ( Tivoli bakelse)



Snart är det karneval i Italien och då tänker man redan nu på hur många goda saker kan man äta där!
I år blir det mycket annorlunda på grund av Covid, varje år i hela Italien karneval är en stor fest. Man firar på alla regioner. Alla "nonne" och mammor kommer ändå att baka för sina familjer och vänner.
Jag ska kanske pröva att baka följande bakelse:
Zeppole di San Giuseppe ( första bilden) gjorda med en deg som påminner choux degen och sedan fritierade och serverade med en vaniljkräm.
Zeppole från Sardinien, ( andra bilden) gjorda bland annat med potatis, liqör, riven apelsin, saffran, mjölk, vetemjöl, ägg, socker och sedan fritierade, hur goda som helst!
Chiacchere, ( tredje bild) fritierad deg som innehåller smör , såå goda och lätt att göra.
Har ni provat?
Så gott
Ja man vill äta allt !
Så mycket gott 😊
Ja allt är jätte gott
Ser gott ut 😍
Ja man vill äta allt