Semester och värme

Varje, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)

Kära läsare ( cari lettori)

Hur mår ni? ( come state?) Om ni frågar bara en person (come stai? )

Ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)

Om ni inte mår bra: purtroppo non sto' bene ( tyvärr mår jag inte bra)

Så varmt är det nu kära läsare, igår kväll fick vi sätta på en ventil hos oss annars klarade vi inte oss inomhus. Kl 22 var det fortfarande varmt ute och det var ignen idé att sitta på balkongen.

Vi var i stan och tog vi en fin båttur till Drottningholm. Vi ville äta där och det gjorde vi men vi ångrade oss 100 gånger för att maten var ej bra. Nästa gång vi ska äta innan och vi tar bara en båttur. Efteråt träffade vi ett par vänner och vi satt ute på en fin uteservering. Jag tog en äppelcider och äppelmust från Roslagen med is det var mycket god och svalkande. Vi åt en enkel hamburgare på MC och väl hem vilade vi bara. Idag är det mycket som stör på agendan, ska städa, packa, laga mat och kanske stryka. Min man stannar i Sverige och ska jobba och jag vill förbereda allt så att han ska inte tänka på många saker när jag är i Italien. Det är trist att han kan inte följa med men det är så ibland, speciellt i år att han har börjat med eget .

Jag ska hämta sista paket från Istabox nära oss med saker till mamma. Igår hämtade jag ett paket från Lager157 med saker för hela familjen, billiga och fina. Man behöver inte betala mycket pengar för kläderna dessutom köper vi bara om vi behöver.

Det går fortfarande inte att ladda alla hämtade bilder, jag tar en skärmbild och då går det.

Vad händer för er idag? ( cosa fate oggi?)

Ha en trevlig dag ( buona giornata)

Gillar

Instagram