En resa? ja tack ! ( un viaggio? si grazie!)

Varje, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
hur mår ni? (come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
ni kan svara : sto' bene grazie (jag mår bra tack)
Jag tycker att det är så givande att resa. Många år sedan min man och jag sparade pengar för att resa varje år, sedan köpte vi huset och det blev mindre. Jag reste ofta till Italien och hälsade på min älskade mamma och bror. På grund av Corona är det första gången som jag har inte träffat på ett år. En så lång tid för oss. Man blir så glad att ser nya länder, kulturen, traditioner. När man åker därifrån är man inte samma person utan man har lärt sig någonting nytt. Vilken känsla! Jag längtar att har samma känsla igen. Jag vet inte hur det blir med pandemin, det känns att det kommer att ta 3/4 månader till och kanske lugnar sig lite.
Det är jätte spännande när jag reser till min familj, flygplatsen med alla sina goda doftar av kaffe och bullar och glad folk som ska också resa. Sedan när jag kommer till Milan jag bara njuter att ser alla fina butiker, bar och restauranger. När jag landar i Sardinien blir jag känslosamt och när jag är ute från flygplatsen då förstår jag att det är bara 30 minuter kvar som separar mig från min familj.
Alltså vilken upplevelsen! Men nu ska jag lugna mig för att det kommer inte att ända nu utan om allt går bra i slutet av juni.
Solen skiner och det blir igen en fantastisk dag. Jag är mycket tacksam.
Jag har blivit mycket dåligt på att ta bilder innan vi äter. Jag ska börja igen. Igår blev det asiatiska köttbullar med en kryddigt salladslök och ris.
Idag har jag rester till lunch och till middag har jag inte bestämt mig än.

Vad händer för er idag?

Ha en trevlig dag, buona giornata. 

Gillar

Kommentarer

Instagram