Focaccia alla cipolla -recept

Mat, Italiensk mat, Italienska språket

500gr vetemjöl

7 gr torrjäst och 1 tesked socker

350gr Vatten

En matsked olja

Arbeta i en mellanstor skål alls ingredienser.

Börja att blanda i vattnet jästen och sockern, häll i skålen vetemjölet och börja att blanda med en stor sked. När du har använt hela vattnet, häll en matsked salt och rör. Sedan en matsked olja och rör igen. Degen ska vara ganska kladdig. Olja dina händer och ger en rund form till degen. Olja skålen stoppa i mitten degen, täk hela formen med plastfolie och en filt. Låt degen jäsa 2 timmar.

Ta en ugnsform ( som på bilden) olja den och häll försiktigt degen i mitten av formen. Ger nu med dina händer den typiska formen en focaccia har. Häll olja och salt på degen. Focaccia ska kokas 250 grader ( varmluft) 8 minuter i botten av ugnen och 3 minuter uppåt.

Buon Appetito!

Gillar

Kommentarer

Instagram