Fritierade kronärtskockor

Vilken tråkig dag idag  (che giorno noioso oggi)
Det blåste och det snöade hela tiden ( ha fatto vento e ha nevicato tutto il,tempo)
Min man är sjuk så att vi stannade inne och han hade svårt att vila på grund av den hemska hosten.
Jag vilade, surfade, kollade på tv och lagade mat.
Det blev fritierade kronärtskockor i tempura och focaccia.

Att göra tempura är väldigt lätt. Man blanda vatten, vetemjöl och bakpulver ( bakpulvret man ska blanda precis innan fritieringen) Vattnet ska vara mycket kallt.
Man kan använda i princip allt man vill fritiera. Idag valde jag kronärtskockor. I Sardinien gör vi ofta det. Man ska rensa mycket innan det går att fritera, bara den mjuka delen av kronärtskockan ska användas. Jag hittade jätte fina på Ica Kvantum i lördags.

Imorgon jobbar jag hemifrån och det känns bra.
Nu blir det tv som gäller.

Jag önskar er alla en trevlig kväll, auguro a tutti una buona serata.

Gillar

Instagram