Frittata di cipolla

Italien, Italiensk mat

Frittata di cipolla, (frittata med lök ) påminner mig min barndom i Italien medan var jag i köket och tittade på min mamma medan hon gjorde för mig frittata. Vad gott doftade i köket.
Det är lätt att göra det är lite svårt när man ska vända frittata men man lär sig.
Haka cirka 3 stora lök, fräsa i oljan på låg värme. låt det svalna och i en skål blanda löken, strobröd, salt, peppar och 2 stycken ägg. Titta du själv hur konsistensen ser ut. Det ska vara lagom. Värm en stekpanna, olja lite och stäka på en sida frittata på låg värme. Vänd sedan frittata och stäka på andra sidan. Det tar tid på varje sida men annars skulle bli bränd.

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Bara ett ägg till tre lökar?
nouw.com/survivan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jag skrev fel, två ägg är bättre. Resten av ingredienserna man ska blanda försiktig och titta på hur konsistensen ser ut.
nouw.com/enitalienareisverige

Instagram