Frittata di pasta ett bra sätt för att rädda resterna

Varje, Italien, Italiensk mat, Tips för att spara pengar

Det händer säkert att ni kanske göra pasta med tomatsås och ni orkar inte att äta allt. Det gör ignet, ni kan ställa den i kylskåpet och gör en "frittata di pasta"
Pasta ska faktiskt inte vara varmt eftersom ni ska använda ett eller 2 ägg det beror på hur mycket pasta har ni kvar för att göra frittatan.
Ta en stor skål, blanda pastan med 1/2 ägg, ströbröd ( en dl för cirka 300gr) parmesan, rivenost  ( det går bra hushållsost eller mozzarella)
Ta sedan en stor stekpanna, häll lite rapsolja eller smör och häll pastan i och stäka i medel värme tills ni tror att den här fått en fin färg. Först på en sida sedan ni ska vända frittatatan och det hjälper om ni använder en lock. Gör allt nära handfaten så att ni slipper att det droppar olja på golvet. Det är inte lätt första gången men jag lovar att det går.
Denna rätt är mycket populär i hela Italien men ännu mer i Naples för att traditionen kommer därifrån.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram