Frittelle di ricotta ( recept)

Italien, Italiensk mat

I söndags gjorde jag "frittelle di ricotta" det är typ friterade ricottamunkar.

Det är lätt att göra. För att resultatet ska bli bra måste man smaka ofta.

Du behöver: 250/500 gr ricotta beroende på hur många är ni hemma, en halv eller en dl socker, ett ägg, vetemjöl du bestämmer själv för att man ska röra alla ingredienser i en skål och smeten ska inte vara löss eller kladdig utan ganska kompakt. Så medan du blandar ingreriensera bestämmer du om det behövs eller inte mer vetemjöl. Dessutom ska du smaka ofta för att ser om det behövs mera socker och citron. Ni ska använda en citron ( riven och en halv apelsin också riven)
Med hjälpen av matsked ni tar en liten kvantitet av ricotta sedan doppar ni den i vetemjölet och med hjälpen av händerna ger en rund form. Fritera sedan i olja på medelvärme. Om de fritierar för snabbt blir de brända och rå inuti.
Doppa sedan i strösocker.

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Tack för receptet 🤗
nouw.com/passionbagareokock
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ulvelotta
Ulvelotta,
åh vad goda de ser ut!
nouw.com/ulvelotta

Instagram