Frittelle di ricotta ( ricotta munkar)

Idag har jag gjort ett recept som min älskade mamma lärde mig, ricotta munkar.
( oggi ho fatto una ricetta che la mia adorata mamma mi ha insegnato , frittelle di ricotta)
Det är jätte enkelt att göra!
( e' molto semplice da fare)
Ingredienser till 2 personer / Ingredienti per due persone
250gr ricottaost/ duecentocinquanta grammi di ricotta
1/2 riven citron/ mezzo limone grattuggiato
1/2 riven apelsin/mezzo arancio grattuggisto
1/2 påse saffran/ mezza bustina di zafferano
1 ägg/ un uovo
1 tesked bakpulver / un cucchiaino di lievito per dolci
Vetemjöl och socker / farina e zucchero
Lite olja till fritering / un po' di olio per la frittura
In en skål häll först ricottaosten, ägget, citronen, apelsin och saffran. Häll sedan lite vetemjöl och lite socker, rör och häll igen lite vetemjöl och socker. Smeten ska inte vara för kläddig men inte torr, precis lagom. Smaka så att det finns tillräcklig med socker och med hjälpen av en matsked gör små portioner av smeten och fritera på medelvärme. Rör ett par gånger båda sidorna av munkarna medan du fritierar så att de inte bränner. Servera varma med socker men är goda också kalla. Det är bättre att du fritierar lite längre så att munkarna blir kokta också i mitten.
Ser fantastiskt goda ut, men jag har ingen fritös
Inte jag eller, jag fritierar i en liten kastrull med lite olja men man ska vara försiktig 😉
Gott det lät 😊
Tack ❤
Men asså så gott 😍😩
Tack ❤
Tack ❤
Wow...Detta måste jag ju testa...herre så gott det lät😃
Tack ❤det är jätte gott👍
Detta måste jag testa någon gång.😊
Tack ❤
Låter jättegott! 😊
Tack ❤