Hälsan det viktigaste sak i livet

Varje, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
Hur mår ni? (come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
Ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)
om ni inte mår bra: purtroppo non sto' bene ( tyvärr mår jag inte bra)

Jag har skrivit andra gången på bloggen att hälsan är för mig det viktigaste sak i livet.
Medan var jag sjuk tänkte jag på vad hemskt det var att inte må bra, har ignet energi och hur mitt liv var begränsad.
Det finns så många människor som är mycket sjuka och jag skulle vilja ha med hela mitt hjärta att de skulle vara friska allihopa på en gång.
Nej, jag känner så, när man mår bra och är frisk allt annat kommer efter.
Jag känner mig ganska bra, hostade som vanligt på morgonen och är förkyld men jag hoppas att inom en vecka det försvinner. Jag skulle nu behöva solen och havet för min hälsa men tyvärr kommer jag inte att åka någonstans innan sommaren. Då blir det en hel månad.
Priserna på flygbiljettena har stigit mycket och min biljett kostar nu 2000kr mer än jag betalade i förut. Det är bara att gilla läget för mig och hoppas att det blir bättre om ett år. Jag hoppas också att alla flygbolag kommer att använda biobränsle för att inte påverka miljön.
Idag ska vi äta tapas min man och jag, vi firar alla hjärtans dag idag för att det känns mer festlig på en lördag. Vi ska göra tortilla med potatis, chorizo, ägg och färska kryddor. Musslor med vin och tomatsås, salami, färskbröd, aubergineröra och fetaröra. Vi älskar att laga mat och det blir mycket mysigt. Vi köpte också vitt och rött vin från Italien och Asti Cinzano.

Vad händer för er idag? ( cosa fate oggi?)

Ha en trevlig dag ( buona giornata)

Gillar

Instagram