Kroketter med ris och ost

Italien, Italiensk mat, Italienska språk

Ett par dagar sedan gjorde jag kroketter med ris, saffran ost och en tomatsås.

(Un paio di giorni fa' ho fatto crocchette di riso ( arancini) con zafferano e formaggio)

I Italien brukar vi att göra arancini på måndag efter Påskdagen för att man kan äta också kalla och är perfekta för en picnic.

( In Italia facciamo gli arancini lunedi dopo Pasqua perche' si possono mangiare anche freddi e sono perfetti per un picnic)

Det är lätt att göra, ni behöver göra en risotto alla milanese ( med saffran) ni kan bestämma för hur många personer. Låt den svalna, sedan blanda ett ägg, ströbröd, parmesan och rör. Ta cirka en stor matsked av ris stoppa i mitten en bit ost (Gouda är perfekt eller Edamer) ger en rund form och täck med ströbrödet. Fritiera på medelvärme tills du får samma färg ungefär som den du ser på bilden.

Gör en god tomatsås med lite vitlök eller lök. Om du har använd gärna basilika.

Också barnen tycker mycket om Arancini om ni vill göra någonting annorlunda som kostar inte speciellt mycket.



Gillar

Kommentarer

Instagram