Lyssna på dig själv

Varje, Italien

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
Hur mår ni? ( come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)
om ni inte mår bra: purtroppo non sto' bene ( tyvärr mår jag inte bra)

Det är alltid viktigt att ta hand om sig själv och lyssna på sig själv. Samhället gör att vi är älldeles för stressade för att göra det och konsekvens är att man blir sjuk. Det är oerhört viktigt att man stannar, tar en paus när det känns att det är för mycket. Vissa klarar sig med en kort period, andra behöver en längre period. Man kan inte tänkta på något annan än sin hälsa när det händer.
Jag tror att 40 eller 50 år sedan var det helt ok att stanna och återhämta sig.Nu för tiden känns det annorlunda eftersom samhället vill att vi springer hela tiden.
Men om man prioritera sig själv detta kommer inte att hända.
Jag hoppas att det är fint och varmt idag, vi har haft många dagar med bara regn. Idag ska jag träffa en jätte god väninna ute, det är därför viktigt att det inte regnar.
Jag ska göra en allergitest förhoppningsvis imorgon eller på torsdag innan jag vaccinera mig eftersom hände det att jag får nässelutslag ibland och jag vet inte varför.
Jag ska laga mat idag men jag har inte bestämt mig på vad. Igår gjorde jag zucchinibiffar med feta men jag glömde att fota. Jag hoppas på en vegetarisk rätt igen.

Vad händer för er idag  ?

Ha en trevlig dag, buona giornata.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
svullo
svullo,

Det härliga bilder från Italien som påminner mig om Skåne där jag kommer ifrån, det är så mysigt med äldre rustika hus med gamla trämöbler och mycket växter, inte så sterila miljöer som det är nu för tiden överallt 😊

nouw.com/svullo
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det tycker jag också, dessa hus har en själ ❤bilden är från Tuskana ❤
nouw.com/enitalienareisverige

Instagram