Må bra och orka mer

Varje, Italien, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
Hur mår ni ( come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)
om ni inte mår bra: purtroppo non sto' bene ( tyvärr mår jag inte bra)

När vi må bra, orkar vi mer och vi är glada mycket ofta. Samhället har gjort att man är ofta stressad och kan inte koppla av och njuta. Det behövs inte vara en lång tid, det räcker 30 minuter per dag. Det komnstigste är att det svårt att hitta 30 minuter varje dag!
Det ända sättet att göra det är att planera och vara bestämda. Jag använder mina 30 minuter för att läsa en bra bok, ta hand om mig själv, tutta någonting jag tycker att det är intressant på Youtube. Allt som hjälper mig att bara vara för 30 minuter. Det är oerhört viktigt för vår hjärna. Vi ska ta hand om kroppen men för att kunna må bra vi ska också ta hand om hjärnan.
Vad gör ni varje dag för att koppla av?
Solen skiner också idag och det känns underbar. Igår har lyckats plantera nästan alla mina plantor. Jag ska köpa nu ett par krukor till och jag är säkert färdig i helgen. Idag ska jag måla golvet på balkongen så att den håller sig fint och skyddat under vintern.
Igår kom paketet från Apotek hjärtat till min mamma med hennes ansiktskrämer. Idag eller imorgon kommer kanske paketet från Kronans Apotek med solskydd också till henne.
Jag köpte allt på erbjudande och är jätte nöjd.
Jag ska laga mat i kväll men inspirationen kommer säkert senare,

Vad händer för er idag?

Ha en trevlig dag, buona giornata.

Gillar

Kommentarer

Instagram