Marinerade Oliver

Jag hoppas att ni mår bra kära läsare ( spero che stiate bene cari lettori)
Tiden går fort här i Sardinien. Det är otroligt varmt men samtidigt skönt. Jag vet att det är varmt också i Sverige. Min man och jag ville plocka svamp direkt i augusti men det blir säket inte så. Jag älskar att vara i Sverige i juli eller augusti eftersom är det så vakert, det brukar inte att vara så varmt heller. Men efter 2018 när det var jätte varmt för ett par månader, jag vet att det är inte som många år sedan när det var färsk och skönt.
Min mamma och jag var i vår favorit by idag, vi köpte frukt och grönt lokalproducerad. Vi köpte inte kött. Vi gjorde bara en gång och från en bonde vi känner. Vi har minskat rejält kött konsumtion.
Det finns så mycket gott som inte är kött, grönsaker är bäst! Man kan äta kött men från bra en bonde som behandlar bra sina djur.
Vi har inte varit på stranden 2 dagar eftersom var inte fint, det blåste jätte mycket. En annorlunda juli månad.
Igår gjorde vi marinerade oliver ( min mamma har ett par olivträd i hennes trädgård) med persilja, citron, chili, vitlök och olja. Man kan ha i kylskåpet för en vecka och är alltid goda!
Jag önskar er alla en trevlig kväll, auguro a tutti una buona serata.

Gillar

Kommentarer

Instagram