Minestrone

Detta är en rätt som har en stor plats i mitt hjärta. Min mamma lärde mig att göra i Italien. Trots att jag följer hennes recept, när jag är hos henne i Sardinien smakar hennes minestrone mycket bättre än min.


Ingredienser till 4 personer/ Ingredienti per quattro persone

1 styck zucchini/ una zucchina

3 stycken mörotter/ tre carote

5 stycken potatis/cinque patate

100gr blömkål/cento grammi di cavolfiore

50gr selleri/ 50 grammi di sedano

1 burk kikärtor/ un barattolo di ceci

1 burk krossadetomater/un barattolo di pomodoro a pezzetti

50 gr persilja/cinquanta grammi di prezzemolo

2 stycken soltorkadetomater / due pomodori secchi

1 liten lök/ una cipolla piccola

1 stycken vitlöksklyftor / due spicchi di aglio

3 matskedar olja/ tre cucchiai di olio

Haka vitlöken, löken, sellerin, soltorkadetomatena, persiljan och fräsa i oljan cirka 2 minuter. Häll sedan grönsakerna i bitar utan zucchinin och blomkålen. Fräsa 2 minuter till sedan häll cirka 500ml vatten och krossadetomaterna. Koka tills blir nästan mjuka. Sista 6 minuterna häll resten av grönsakerna och kikärtorna.

Servera med grillad bröd, extra olivolja och om Ni önskar ost.


Gillar

Kommentarer

Instagram