Mitt recept för "Italiensk Caponata"la mia ricetta per la caponata

Italien, Mat, Italiensk mat

"Caponata" är en tipiskt rätt av Regionen Sicilien i Italien. Jag älskar att äta Caponata när jag är i Sardinien under sommar då hittar jag billiga och goda grönsaker för att göra det. Perfekt om Man grillar som tillbehör eller man kan äta med grilladbröd och ost.

Ingredienser:

2 auberginer / due melanzane

3 stora tomater/ due grossi pomodori

1dl kapris/ un decilitro di capperi

1 dl di olive / un decilitro di olive

2 stycken vitlöksklyftor/ due spicchi di aglio

1 grande cipolla/ en stor lök

lite persilja/ un po' di prezzemolo

20gr selleri/ 20 grammi di sedano

halv dl vinegar/ mezzo decilitro di aceto

salt och peppar/ sale e Pepe

Färsk basilika/ basilico fresco

Rapsolja/ olio di semi

Ni behöver haka  lök, basilika, vitlök. Skära sedan i bitar auberginerna och tomaterna.
Häll salt på auverginerna och låt vila i 20 minuter i en skål. Efter 20 minuter ta bort vattnet, skölj auberginerna och torka. Fritiera auberginerna, koka tomaterna i lite olja i stäkt lök, vitlök och selleri, häll auberginerna, basilikan, persiljan, kaprisena och krydda med salt och peppar. Häll också vinegarn och koka för 3/4 minuter. Servera med extra färsk basilika.

Buon Appetito!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram