Möt bättre tider?

Varje, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
Hur mår ni? (come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)
om ni inte mår bra: purtroppo non sto'  bene ( tyvärr mår jag inte bra)

Jag vaknade jätte tidigt idag och kunde ej somna om. Det händer ibland och det är bara att gilla läget. Jag är hemma och sjuk så att det gör ignet, jag kan sova lite senare.
Idag peppar peppar känner jag mig lite bättre när det gäller energi men jag är fortfarande mycket förkyld. Jag hoppas att det blir bara bättre.
Det jag behöver är att mitt energi kommer tillbaka och att våren också kommer. Jag vet att jag kommer att må mycket bättre. Jag blir gladare och piggare.
Idag släpps alla restriktioner och jag hoppas att det blir bättre. Det jag har förstått är att om det inte kommer en annan variant av Covid som blir mer aggressiv,  klarar vi oss om är vaccinerade  och jag tror att syftet i hela Europa och världen blir det att öppna allt så att de som inte ville vaccinera sig är tvungna att göra det annars riskerar deras liv. Inte riktigt demokratiskt men så är det bara. Nu för tiden om man är inte vaccinerad riskerar att bli mycket sjuk och det händer fortfarande att man dör och det handlar inte bara om gamla människor som dör utan yngre personer som var också friska innan sjukdomen.
Det blir en dag till för återhämtning för mig, jag hoppas att jag kan vila senare.
Igenting speciellt ska göras förutom att beställa ett PCR test och min man kommer att köpa en idag på Apoteket så att jag kan kolla om viruset är borta.

Vad händer för er idag? ( cosa fate oggi?)

Ha en trevlig dag ( buona giornata)

Gillar

Instagram