Pasta alla Norma

Idag gjorde jag pasta alla Norma.

( oggi ho fatto la pasta alla Norma)

Stäka i 2 matskedar oljan en vitlöksklyfta.

( fai rosolare nell' olio uno spicchio di aglio)

Hell en halv burk krossade tomater och en färsk tomat i bitar.

( Versa mezzo barattolo di pomodori a pezzi e un pomodoro fresco a pezzi)

Koka såsen för cirka 15 minuter, plocka bort vitlöken och krydda med salt.

Cuoci il sugo per circa quindici minuti, togli l' aglio)

Använd också socker i såsen för att balansera smaken.

Fritiera en aubergine i ganska tunna bitar på medelvärme.

(Friggi una melanzane a fette abbastanza sottili.)

Låt sedan stå på en tallrik med hushållspapper som kommer att absorbera mycket olja från auberginerna.

Koka spaghetti och blanda sedan med såsen. Servera med fritierade auberginer och om du vill lite Feta och färsk basilika. Man skulle använda en speciell ricottaost som det är svårt att hitta.

Jag snålade med basilika för att den växer precis nu och jag ville inte ta för mycket. Men doftar 10 gånger mer än den man köper.




Gillar

Kommentarer

Instagram