Pizza con la rucola e gorgonzola ( pizza med rucola e gorgonzola )


Idag har jag gjort ( oggi ho fatto)
En pizza med mozzarella, ( una pizza con mozarella) Gouda Gorgonzola, rucola och riven parmesan ( e parmigiano grattuggiato)
Det var jätte gott ( era molto buona)
Degen gör jag 24 timmar innan och lämnar i kylskåpet, jag använder 300gr vetemjöl special, cirka 7 gr torr jäst, 1/2 matsked salt, 1 matsked olja och vatten. Det du behöver göra är ta en skål, häll vetemjölet först, börja med lite vatten, blanda, lite vatten till blanda igen sedan häll hela jästen och blanda igen, mer vatten och blanda igen. Häll salt och blanda, vatten och blanda, sedan häll olja och blanda. Degen måste vara fuktig inte torr. Låt den vila i skålen 10 minuter. Sedan arbeta med mjölet 5 minuter tills den blir mjuk. Olja en skål ( Den måste ha dubbel storlek av degen) täk med plastfolie och låt den jäsa i kylskåpet 24 timmar. Ugnen måste vara på 250 grader.
Buon Appetito!
Vilken tur att jag redan är så mätt, den pizzan gjorde mig hungrig igen 😃
Jag är ledsen att du inte bor nära mig ❤
❤
Det ska jag testa vid tillfälle
Tack, det är jätte gott
Tack för det receptet 🤗
Tack själv ❤
Gott med egengjord pizza.
Tack, jag det var jätte gott