Polenta e baccala' , polenta med torsk

Italien, Italiensk mat, Italienska språk

Detta är en rätt som görs på Julen i norra Italien i Regionen Veneto.
Polenta e Baccala', polenta med torsk. Man gör polenta, den ska svalna sedan skärar man den med hjälpen av en rund form. Sedan grillar man polenta.
Torsken ska fräsas i i oljan och hakad lök, lite sardeller och chili. Ska kokas med lite vin ( prosecco) och sedan med lite mjölk circa 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Mixa torsken och servera på polentan ( Den blir som en kräm)

Nogra Italienska ord

Torsk =Baccala'

Chili=peperoncino

Lök=Cipolla

Mjölk=latte

Bilden är tagit från en jätte bra websida La Cucina Italiana

Gillar

Kommentarer

BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,
Åh det här är gott! Mums! inte ätit polenta på superlänge det åt vi ofta i Milano!
nouw.com/blog_of_foodcraft
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Du kan göra en jätte lätt polenta med bara svamp, typ karljohansvamp eller champinjoner. Den är jätte gott och lätt att göra. Receptet finns på min blogg och du söker ordet " polenta"
nouw.com/enitalienareisverige
BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,
Åh tack snälla det ska jag göra var väldigt längesen jag åt det!
nouw.com/blog_of_foodcraft
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jag blir glad om du kan göra polenta❤
nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram
@