Polpette all' taliana ( Italienska polpette)

Idag kollade jag ( oggi ho gurdato)

Vad fanns i frysen och kylskåpet ( cosa c'era nel frezer e nel frigorifero)

Det fanns fina potatis ( c'erano delle belle patate)

och i frysen nöttfärs ( e nel frezer macinato di manzo)

Jag kokade potatisena, sedan pressade potatisena (varenda) hällde olja och delade lite vitlök på hela formen och stoppade in i ugnen 180 grader tills var krispiga ( mjuka inuti) och kryddade med salt och färsk rosmarin.

Köttbullar/ polpette ( till 4 pers)

400gr nötfärs ( quattrocento grammi di macinato di manzo)

50gr persilja/ cinquanta grammi di prezzemolo

1 dl parmesan / un decilitro di parmigiano

Salt/ peppar_sale e pepe

Ett ägg/ un uovo

1/2 dl mjölk / uno/due decilitri di latte

Bröd/ pane

1 vitlöksklyfta/ uno spicchio di aglio

1/2 lök

I en skål blanda alla ingredienserna med hakad persilja och vitlök. Fritiera köttbullarna

Tomatsåsen / salsa al pomodoro

1 burk krossadetomater/ un barattolo di passata di pomodoro

1/ 2 lök/ mezza cipolla

Olja/ olio

Salt/peppar

1 buljongtärning/ un dado

Lite socker

Jag känner mig glad för att jag räddade mat en gång till och vi åt gott.


Gillar

Kommentarer

Instagram