potatis och pumpaterrin

Varje, Italienska språk, Mat, Italiensk mat

Vilken härlig dag ( che bella giornata)
jag hann att göra mycket ( ho fatto in tempo a fare molto)
jobba, städa, laga mat och blogga
Js g gjorde en potatis och pumpa terrin fyllda med ost och skinka.
Skinkan ville jag inte ha men det fanns i kylskåpet och ville inte slänga.
Det blev jätte bra ändå.
Lätt att göra koka pumpan i bitar  ( butternotpumpa) i ugnen, koka potatis.
Låt det svalna, mosa allt jätte bra sedan blanda i ett ägg, ströbröd, riven parmesan, salt, pepper, rökt paprika, en halv hakad lök och lite stäkt i olja samma med en vitlöksklyfta.
Sedan tar du en skärbräda ha på den plastfolie häll hela grejen på och ser till att du gör en rektangel typ 2/3 cm tjök och täk hela med ost och om du har skinka också med skinka. Sedan med hjälpen av plastfolien rullar du den som man gör med en rulltårta typ.
I kylskåpet och sedan tar du ut den 20 minuter innan du ska äta stoppa den i en ugnsform med ugnspapper, dela lite stroböd på och skära med en liten kniv hela formen som jag gjorde ( se bilden) in i ugnen 190 grader.

Imorgon åker jag till jobbet men jag ser inte fram emot, det är fredag, kallt och mycket att göra. Men jag hoppas att dagen går fort dessutom är det helgen som väntar runt i hörnet och det blir så skönt.

Nu ska jag kolla lite tv och vila.

Jag önskar er alla en trevlig kväll,  auguro a tutti una buona serata.

Gillar

Instagram