Primi piatti per Natale ( varmrätter i Julen)

Igår visade jag några exempel på företter vi äter i Italien den 24 december och vissa kan ätas också den 25 december. Idag ska jag visa några exempel på varmrätter man äter den 24 och den 25 december. Den 24 kväll, äter vi bara fisk.  Man kan äta Ravioli med tomatsås och parmigiano fyllda med ricotta och spenat.

Annars en jätte favorit är spaghetti med "Astice" ( hummer) med tomatsås, persilja, vitlök och chili.

En jätte favorit är "tortellini in brodo" tortellini  serverad med vegetariskbuljong. Min älskade mamma gör bästa buljong ! ❤

Man kan också äta "cannelloni" fyllda med ricotta, spenat och bechamelsås.

Lasagne med radicchio, smör och valnötter

Pumpagnocchi med lax, smör och parmesan. Imorgon kommer ännu mera exempel

Gillar

Kommentarer

Susann,

Så mycket gott 👍🏾😊

zinnie.se
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Visst är det mycket gott?❤

nouw.com/enitalienareisverige
Evaeliasson
Evaeliasson,

Så många goda rätter 🤗

nouw.com/evaeliasson
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Visst är det mycket gott? ❤

nouw.com/enitalienareisverige
Ulrika
,

Hur kombinerar du de svenska och italienska julrätterna på julbordet så ni kan ha både och. Spagetti med hummer låter ju jättegott tex, det kan man ju ha istället för Janssons frestelse vissa år. Och byta ut grönkål mot canelloni hade jag gärna gjort varje år, jag fick färdiga cannelloni i en smakbox och tyckte de var goda när jag ugnsbakade dem med köttfärs i. Annars passar det ju hummer med spagetti superbra på nyår också då hummer ofta är med som maträtt.

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Vi hittar ett kompromiss min man och jag. Imorgon kommer vi att äta bara tortellini och panettone resten blir typisk julmat man äter i Sverige och som båda tycker om. Den 25 äter vi salami, skinka, ostar och kött och det blir nästan allt en typisk julmåltid man gör i Italien den 25. För att i Italien den 25 är ännu viktigare den 24 december. Pasta med hummer är så gott och vi kommer att äta den 31. Jag hoppas att du kan göra det nu eller cannelloni är också jätte goda och lätt att göra med spenat och ricotta.

nouw.com/enitalienareisverige

Instagram