Rädda mat

Idag räddade jag mat och gjorde något gott av det.

( oggi ho salvato degli alimenti e cucinato quacosa di buono)

Köpte filodeg 50% och den fanns i frysen, vitost typ Feta också köpt 50% och färska spenat som var fortfarande färska men hade inte varit samma sak om 2/ 3 dagar.

Ho comprato pasta fillo al 50% di sconto e l' avevo nel frezer, formaggio bianco tipo Feta comprato sempre al 50% di sconto e spinaci freschi che non lo sarebbero stati piu' tra 2/ 3 giorni)

Jag kokade spenat cirka 3 minuter i varmt vatten. Jag väntade tills de hade svalnat och pressade ut vattnet. I en skål blandade då hakade spenat, Feta, vita osten typ Feta, salt, peppar, lite chili och smoked paprika. Filodeg man ska pensla med smör ( ja använde flyttande margarin) på insidan och utsidan. Sedan ni kan ge vilken form ni vill och ha så klart en liten kvantitet av röran. Sedan in i ugnen 10 minuter på 210 grader. Det är ju varmt men eftersom går det snabb man kan göra det. Dessutom man kan äta kalla och smakar jätte bra!
Det var en skön dag idag, gjorde alla saker som jag tänkte att jag ville göra och nu får jag ta kvällen. Dessutom var en fantastisk sommar dag och jag spenderade minst en timme på min balkong.

Jag önskar er alla en trevlig kväll, auguro a tutti una buona serata.

Gillar

Kommentarer

Rolf
,

Jag kastar nästan aldrig mat och skulle det hända så finns det tio höns och en katt som gärna äter resterna. Jag vaknar bokstavligt talat med tuppen.

Buona Giornata!

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Det är toppen, jag med, har mycket respekt för maten. Åh vad skönt med höns och en katt. Nu när jag blir hos min mamma hon har också höns och ett par katter. Jag älskar livet på ländet.

nouw.com/enitalienareisverige

Instagram