Ricottakaka

Idag gjorde jag en ricottakaka ( oggi ho fatto una torta di ricotta)
Det blev jätte mjuk, saftig och god ( e' venuta molto morbida, soffice e buona)
Jag använde en god choklad med lakrits och hallon från @Fazer som Jag köpte för ett tag sedan och ville verkligen prova och ricotta köpte jag 40% rabatt. Så att kakan kostar inte mycket heller att göra.

Ingredienser / Ingredienti

3 ägg / tre uova

80gr  margarin / margarina

180gr socker /zucchero

250gr vetemjöl /farina

1 tesked vaniljsocker / zucchero vanigliato

2 tesked bakpulver / lievito per dolci

en nypa salt / un pizzico di sale

1 dl mjölk heller lite mer /un decilitro di latte o un po' di piu'

120gr choklad med lakrits och hallon heller en annan choklad /cioccolato con liquirizia e lamponi

I en köksmakin blanda 3 stycken äggula med sockern för cirka 10 minuter. Häll sedan margarinen lite i taget ( smält) och efteråt häll ricottaosten.Blanda vetemjölet, bakpulvern, vaniljsockern och choklad i små bitar och häll i skålen med resten av ingredienserna. Blanda för cirka en minut, häll 1dl mjölk och om du ser att det behövs lite mer häll utan problem. Koka för en timme 170 grader ( ventilerad)

Gillar

Instagram