Riso con pomodori e fagioli ( ris med tomater och svarta bönor)

Idag gjorde jag ris med svarta bönor och tomater.
Jag är glad att jag använde "trista tomater" för att göra denna rätt.
Det blev jätte gott, billigt och hälsosamt. Dessutom är ett recept som min mamma har lärt mig.
Ingredienser /ingredienti ( 2 personer)
Halv burk av svarta bönor/ mezzo barattolo di fagioli neri in scatola
1 och halv dl ris/ un decilitro e mezzo di riso
2 stora tomater/ 2 grossi pomodori
1/2 lök/ mezza cipolla
20gr persilja/ 20 grammi di prezzemolo
salt/peppar/ sale e Pepe
Olja/ olio
Fräsa löken och persilja i 2 matskedar olja för 1 minut, häll hakade tomater och koka på medelvärme för 4 minuter. Häll vatten och ris ( cirka 5/6 dl vatten) om du ser att vattnet reduceras innan riset är kokt, häll lite extra vatten. 2 minuter innan riset är färdig, häll bönorna. Krydda sedan med salt och peppar och servera med färsk basilika och ett par droppar olja.