Risotto med svamp och saffran

Idag har jag gjort en risotto ( oggi ho fatto un risotto)
med saffran och karl johan svamp ( con zafferano e porcini)
Att göra en risotto det är inte svårt. Det finns många recept men detta är mitt.
3 dl arborio ris / tre decilitri di riso arborio
1 liter buljon/ un litro di brodo
1/2 gul lök / mezza cipolla
70 gr smör / settanta grammi di burro
2dl riven parmesan/ due decilitri di parmigiano grattuggiato
3 dl svamp/ tre decilitri di funghi
1 påse saffran / una bustina di zaffeano
1/2 glas vitt vin / mezzo bicchiere di vino bianco
salt/ sale
Haka löken och stäka i 35gr smör häll sedan riset och rör en minut, häll lite i taget buljongen och koka i medel värme för circa 18 minuter. När riset är halv färdig häll saffran och svamp ( du ska stäka i smöret och lite vitlök) till slutet häll resten av smöret och parmesan.
Kommentarer