salsiccia e pane fresco ( färsk salsiccia och bröd )

Idag gjorde vi ( oggi abbiamo fatto )
Färsk salsiccia ( salsiccia fresca)
som jag tog med mig ( che ho portato con me)
från Sardinien ( dalla Sardegna)
och färsk bröd ( e pane fresco)
Jag blev som vanigt inspirerad av @Millasmat Jag gjorde ett par ändringar.

250gr vetemjöl
250 gr special mjöl
300/400 ml fingervarmt vatten
1 matsked olja
2 matskedar salt
7 gr torrjäst.

Blanda jästen med vetemjölet och låt den vila 10 minuter. Häll sedan vatten, när degen börjar att bli kläddig häll saltet, lite till  vatten och sedan oljan.
Arbeta degen med extra mjöl för cirka 10 minuter. Låt degen jäsa en halv dagen i en skål täkt av plastfolie och ovanpå du kan ha en filt eller nånting för att hålla degen varmt.
Sedan olja en ugnsform, dela degen in två bitar, använd extra mjöl och ge degen en form av spiral. Låt den jäsa 30 minuter under en kökshanduk. Sätt ugnen 250 grader och koka för 20/ 25 minuter.
Jag hade en lite form med vatten in i ugnen .

Salsiccia stäkte vi oljan och sedan kokade vi den med lite vitt vin. Det är ett typiskt recept från Sardinien.

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,

Jättefint bröd. Kul att jag kan inspirera. Kram

nouw.com/millasmat
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Tack❤absolut jag ska tacka dig, det är därför började jag att baka bröd ❤

nouw.com/enitalienareisverige
Millasmat
Millasmat,

Så roligt! Baka bröd är min terapi. ❤️

nouw.com/millasmat
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Tack dina jätte fina tips är också min ❤

nouw.com/enitalienareisverige
Ingajohansson
Ingajohansson,
IP: 82.99.3.229

Instagram