Skog och svamp

Varje, Italien, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori )
hur mår ni ? (come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)
om ni inte mår bra: (purtroppo non sto' bene )

Ni som följer mig vet att jag älskar skogen, naturen, svamp och bär. Jag började att jag visste igenting om svamp. Jag kunde inte hitta heller plocka. Sedan bestämde jag mig för att jag ville lära mig hur mycket jag bara kunde. Lånade ett par böcker från biblioteket, jag fick 2 stycken som födelsedagspresent, kollade på många video på Youtube och följer ett par Instagramkonto och följer en stor grupp på Facebook. Idag kan jag plocka cirka 15 stycken svamp. Det är inte jätte mycket men ingår dom som är godaste för mig, bland annat karljohansvamp, svart trumpetsvamp och kantareller. Jag har inte köpt svamp för 3/ 4 år nu och dessutom kan jag äta hur mycket jag vill och ge bort. Svamp är dyra och ofta kommer inte från Sverige.
Det är ju mycket jobb bakom, man ska gå många kilometer, rensa svamp och det tar många timmar men man känner sig så nöjd och glad! Plockar ni svamp?
Idag skiner solen och jag ska städa men jag vet inte om det blir på morgonen heller senare. Min man är ledig och vi ska göra någonting tillsammans.
Igår beställde jag en Sverigecheck på 1000kr, jag ska skriva ut och använda på att köpa mat på Willys, då får jag max värde på det. Det är så kul ner jag kommer att betala noll.
Jag fick svaret från Hemtex, de har haft jätte många beställningar och min beställning kommer att skickas nästa dagarna. Jag fick inte ett svar från Felix, det saknades en kod bakom en förpackning och det var inte första gången. Glossybox återbetalade juliboxen eftersom den kom när jag inte var hemma och skickades tillbaka.
Maten ska lagas men jag vet inte vad det blir. Till lunchen har vi goda rester.

Vad händer för er idag? ( cosa fate oggi? )

Trevlig dag !( buona giornata!)

På bilden en vaker ställe i Tuscana.

Gillar

Kommentarer

Instagram