Spara också för imorgon inte bara för idag

Varje, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
Hur mår ni? (come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
Ni kan svara: sto' bene grazie ( jag mår bra tack)
Att spara om man kan det är jätte viktigt. I livet vet man aldrig vad kommer att hända, vi kanske blir sjuka, arbetslösa och annat. Man sparar hur mycket man kan, det beror på inkomsterna och på hur mycket vi vill anstränga oss. Till exempel om man vill lära sig och har tid att använda kuponger, att göra undersökningar, att inte slänga maten, att köpa second hand, att hitta alternativer istället bara för att köpa och säga ofta nej till kaffe ute, cigaretter, hämtmat, äta ofta på restauranger och annat. Allt detta kan hjälpa oss att spara pengar.
Det finns dessutom personer, jag känner (ett par i Italien) att fast har de en liten inkomst kan till och med spara pengar varje månad. Jag är mycket imponerad. De betalar inte hyran eller avgiften så att detta hjälper mycket. Det finns tyvärr många andra personer som kan inte spara och är istället desperata för att de vet inte om imorgon har maten på bordet och det är förkrossande att veta. Där är viktigt att kunna hjälpa, donera, vara generösa med vem har ännu mindre än oss.
Idag är det kallt ute och en tråkig dag utan sol. Det gör ignet, det blir lite ljusare varje dag och det värmer mitt hjärta. Jag räkna dagarna tills jag kan åka till min älskade mamma och bror. Det blir på sommaren i juli en hel månad. Jag hoppas då att det blir lugnare med Corona.
Jag ska laga mat både till lunchen och middag. En fisk soppa med tunfisk jag köpte på kort datum och en "polpettone" med nötfärs som har kokta ägg i och en sås gjorda med selleri,  lök och morötter.

Vad händer för er idag?

Ha en trevlig dag,  buona giornata

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Boungiorno 😍 Come state?

nouw.com/ingajohansson
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Bene grazie ( Bra tack)

nouw.com/enitalienareisverige

Instagram