Tacksamhet

Varje, Italien, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
hur mår ni? (come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)
om ni inte mår bra: purtroppo non sto' bene ( tyvärr mår jag inte bra)

Jag försöker att komma ihåg hur lycklig är jag och framför allt tacksam för att jag har i mitt liv min älskade familj, man och hans familj. Jag är också tacksam att jag kan uppskatta de små saker i livet, till exempel att kunna se vakra blommor, fåglar som klittrar. För mig är det guld värd.
Det är inte materiella sakerna som ger mig gjädje utan saker man kan inte köpa och det är därför är mer värdefulla.
Solen skiner idag, igår trodde jag att det skulle regna men nej det kom bara lite regn. Naturen skriker efter vatten, jag hoppas att det kommer snart.
Idag ska jag göra undersökningar och ett par saker till. Sedan kom jag tillbaka från semester finns det många saker att göra men jag är mycket tacksam att jag kan göra allt i lugn och ro innan ska jag tillbaka på jobbet.
Idag ska göra en asiatisk rätt med tofu och grönsaker. Det var planerad för igår men jag gjorde mycket makaroni och det behövdes inte.
Jag har bara beställt jätte billiga prydnaskuddar från Hemtex men jag har inte fått ännu ett meddelande att jag kan hämta kuddarna. Jag hoppas att det kommer att gå bra. Det var ett riktigt fynd !
Annars har jag inte beställt mer. Jag väntar att Cervera har rea på vissa tallrikar då har jag ett presentkort att använda och köpet borde det vara väldigt billigt.

Vad händer för er idag? ( cosa fate oggi?)

Buina giornata! ( ha en trevlig dag!)

På bilden en vaker restaurang i Tuscana.

Gillar

Kommentarer

Instagram