Tacksamhet för det man har ( gratitudine per quello che si ha)

Varje, Italien

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
Hur mår ni? ( come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
ni kan svara : sto' bene grazie (jag mår bra tack)
om ni inte mår bra: purtroppo non sto' bene ( tyvärr mår jag inte bra)

Solen skiner idag och jag är tacksam. Jag är tacksam till livet att jag kan njuta när där ute solen skiner, när våren kommer jag kan kolla på alla underbara blommorna, jag är tacksam att min kropp kan gå och göra långa promenader i skogen. Mer jag inte behöver, är man frisk då resten kommer efter. Jag påminner till mig själv att det är guld värd att vara frisk och att tyvärr finns många som kämpar med svåra sjukdomar.
Lördag idag och jag är mycket glad. Igår hann jag inte att städa och eftersom kommer det att regna ska göras idag. Jag ska kanske baka vi få se om jag orkar.
Laga mat ska också göras, det blir en nudelsallad med räkor, koriander, chili och resten av dumplings från igår till lunchen. Till middag vi ska kanske göea rullader med potatispure'.

Jag vet inte om det går att ta en promenad men annars blir det igen en lugn dag hemma Covid-safe. Igår fick jag veta att en gammal kollega från Italien dog av Covid, han var bara 58 år gammal mycket frisk och tränade varje dag. Till alla som fortfarande tror att Covid är bara en influensa det är tyvärr inte så därför måste vi vara mycket försiktiga fast är det svårt att leva som vi gör nu, ensamma och så vidare men skyddar oss och andra. 

Vad händer för er idag?

Ha en trevlig dag, buona giornata.

Gillar

Kommentarer

Instagram