Ugnsbakade fänkål ( finocchi al forno)

Italien, Mat, Italienska språket

Jag försätter att presentera er kära läsare, några av mina favorita rätter jag åt i Italien när jag bodde där.

( continuo a presentarvi cari lettori, alcuni dei miei piatti favoriti che mangiavo quando vivevo in Italia)

Min mamma brukade göra ugnsbakade fänkål med parmesan och smör. Sista 3 minuterna stog formen med fänkålen under grillen för att intesifiera smaken på fänkålen.

( mia mamma usava fare i finoccho al forno con parmigiano e burro.Gli ultimi tre minuti metteva la forma sotto il grilla per intensificare il sapore dei finocchi)

Man ska koka fänkålerna i bitar ( inte mycket tjocka) i vattnet för cirka 10 minuter. Sedan tar man en ugnsform, disponerar fänkålerna på hela formen sedan på smör och parmesan. In i ugnen på 180gr cirka 15 minuter.

Här i Sverige är fänkålerna dyra men ma kan köpa bara 2 eller 3 stycken och göra en mini förätt. Alla kommer att älska rätten!
Man kan göra mycket med grönsakerna, ofta är godare än kött och man får i sig vitaminer och mineraler och vissa har också antioxidanter men det är bättre att äta färska så att vitaminerna inte försvinner!

Gillar

Kommentarer

Instagram