Uppe med tuppen

Varje, Italien, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori )
hur mår ni ? ( come state?) om ni frågar bara en person (come stai?)
ni kan svara: sto' bene grazie (jag mår bra tack)
Om ni inte mår bra: purtroppo non sto' bene ( tyvärr mår jag inte bra)

Det är säkert för att det finns mycket ljus redan kl 05, jag vaknade kl 05: 30 och kunde ej somna om. Igår kväll somnade jag efter kl 23 så att jag har inte sovit många timmar. Det gör ignet, idag är det fredag, sole skiner och jag är glad. Bättre än så kan inte vara!
Igår kväll pratade jag mycket i telefoner, en väninna från Italien och en kollega från jobbet. I denna period är det skönt att få mycket kontakt via telefonen eftersom på,grund av pandemin man kan träffa mindre sina vänner. Jag tycker om att prata och ha kontakter, det är viktigt för att kunna må bra.
Tiden går väldigt fort och både jag och min familj räknar dagarna. Det känndes en evighet när i december berättade jag att i år skulle vi bara träffas i juli heller augusti. Då tänkte jag hur skulle jag klara mig. Det gick och jag är otrolig tacksam.
Idag ska jag städa, sedan tänker jag ta en lång promenad. Jag måste sitta och leta efter kläder till mig och min familj, jag ska inte beställa mycket men jag behöver ett par shorts, en klänning och en t-shirt. En klänning och t-shirt till mamma, shorts och t-shirt till min bror. Jag ska beställa innan jag åker och så fort det bara går. Jag måste ändå köpa på bästa priset, jag brukar köpa rea på rea i juli men i år är jag inte här i Sverige.
Jag ska laga mat i kväll men just vet jag inte vad.

Vad händer för er idag?

Ha en trevlig dag, buona giornata.

På bilden,  Capri i Italien.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Buongiorno ☀️ Du var uppe före mig

nouw.com/ingajohansson
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Ja det var jätte tidigt. Ha en fin dag ❤

nouw.com/enitalienareisverige
passionärsliv
passionärsliv,

Idag blev det sovmorgon här!

nouw.com/passionärsliv

Instagram