Vegansk bolognese

Idag har jag gjort på första gången vegansk bolognese.

(Oggi ho fatto per la prima volta la bolognese vegan.)

Ingredienser till 2 personer/ ingredienti per due persone

2dl gröna linser/ due decilitri di lenticchie verdi

2dl röda linser/ 2 dl di lenticchie rosse

1/2 burk krossade tomater / mezzo barattolo di pomodori a pezzi

2 färska tomater/2 pimodori freschi

3 morötter/ tre carote

1 gul lök/ una cipolla

50 gr selleri/ cinquanta grammi di sedano

2dl svamp (champinjoner, jag hade karljohansvamp) due decilitri di funghi, champignon io ho usato porcini.

2 stycken lagerblad/2 foglie di alloro

4 matskedar olja/quattro cucchiai di olio

Salt-peppar/sale e pepe

2 matskedar soja/ due cucchai di soia

Koka i vattnet linserna med lite salt. Haka och stäka i lite olja svamparna och sista 2 minuter blanda lite hakad vitlök i. Haka alla grönsakerna och stäka i en kastrull med olja för ett par minuter. Häll tomaterna, svamparna, lagerbladet och krydda. Häll också vatten men inte mycket på en gång, du vill ha en bra och ganska kompakt sås. Koka för cirka 20 minuter, rör då och då och kolla om det behövs extra vatten. Sista 5 minuterna häll linserna, krydda extra och använd sojan. Om du kan äta efter ett par timmar så att såsen smakar ännu bättre.

Jag blev verkligen överraskad på hur gott det var, dessutom mycket hälsosam och ekonomisk. Vi åt idag och det finns kvar för att göra lasagne!

Tusen tack @Christoffer för dina tips, såsen blev extra gött!



Gillar

Kommentarer

Christoffer
,

Gud vad gott det ser ut! Vad kul att höra att du blev glatt överraskad. Verkligen en vardagsfavorit här hemma 😊

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Tacm snälla igen för dina tips! Det är otroligt gott! 😀👍

nouw.com/enitalienareisverige

Instagram