Zero waste- granolakex

Tips för att spara pengar, Mat

Jag hatar att slänga maten och idag behövde jag fixa någonting till min frukost. Vad gjorde jag? Kollade på vad som fanns i skafferiet och jag hittade ekologisk granola som gick ut förra månaden och som jag fick från en Luckybox också Marabou mörk choklad och nötter. I kylskåp fanns en förpackning Gårdagsguda som skulle också användas och ägg. Allt var fräsh.

Det blev jätte goda och fina kex till slutet tycker jag.

Ingredienser

3dl eller 2 nötter

Nästan en förp granola

Vetemjöl

1 ägg

1/2 del socker

1 tesked vaniljsocker

70 gr Gårdagsgoda

20gr mörk choklad

1 tesked bikarbonat

Sätt ugnen på 180 grader och rösta nötterna för cirka 15 minuter. Låt det svalna. Ta bort skinet, det går när de är inte så kalla. Haka i stora bitar. Haka chokladen i små bitar.

Blanda i en stor skål med granolan, ägget, sockern, margarinet, bukarbonat och lite vetemjöl i taget. Arbeta snabbt med dina händer, använd inte mycket vetemjöl.

Ge en rund form ( inte stor) och koka för cirka 10 minuter i ugnen på 180 grader( det beror på ugnen) eller 5 minuter 180 och 5 minuter 160 grader.

Det är ett jätte bra sätt att rädda maten tycker jag.

Jag blev inspirerad av @millasmat hon har alltid jätte bra och smarta recept.

Gillar

Kommentarer

Instagram